41% van de peuters gaatjes op 5-jarige leeftijd

16-12-2016

Schrikbarende cijfers
Ruim 60% van de peuters gaat niet naar de tandarts en 41% heeft op 5-jarige leeftijd al meerdere gaatjes, zo meldt het Algemeen Dagblad. Van kinderen tussen de 2 en 4 jaar gaat maar 37% regelmatig op controle. Ouders denken dat een regelmatige controle pas belangrijk is wanneer het kind naar de basisschool gaat. Sommige ouders denken zelfs dat voor het melkgebit helemaal geen controle nodig is. 

Melkgebit zeer belangrijk
Er wordt vaak gedacht dat het melkgebit niet van belang is, omdat deze tanden toch gewisseld worden. Onterecht! Het melkgebit is zeer belangrijk voor het blijvend gebit. Wanneer melktanden of melkkiezen door een slechte verzorging moeten worden getrokken kunnen tanden in het blijvend gebit elkaar verdringen of scheef komen te staan. Bovendien kan een kind last hebben van gaatjes in zijn of haar melkgebit, waardoor het kind slecht eet, zich niet lekker voelt of moeilijk kan slapen.

Advies
Ons advies is om uw kindje vanaf tweejarige leeftijd mee te nemen naar de tandarts. U bent bij al onze praktijken van harte welkom!

 

Bron: NOS, AD