Kinderen en de tandarts

U bent met het hele gezin van harte welkom bij Klaassen Mondzorg Totaal. Neem uw kind(eren) al op jonge leeftijd mee op bezoek bij de tandarts, zij zullen hier in hun latere leven veel voordeel van hebben. 

Bent u zwanger? Lees hier alles over een goede mondhygiëne tijdens de zwangerschap.

Kinderen op controle

Een goede verzorging van het gebit bij kinderen is belangrijk. Vanaf hun 2e jaar adviseren wij uw kind mee te nemen naar de tandarts. Een uitgebreide behandeling is meestal nog niet nodig. Als u uw kind meeneemt als u zelf op controle gaat, kan uw kind al vertrouwd raken aan de tandarts en het overige personeel.

Het 1e tandartsbezoek

Bereid uw kind voor op het 1e tandartsbezoek. U kunt uw kind vertellen over wie er in de praktijk werken, over de speelhoek of over hoe het team eruit ziet (witte jassen schrikken wel eens af). Klik hier om alvast foto's van ons team te laten zien.

Vraag gerust aan uw tandarts of uw kind op de tandartsstoel mag zitten ter gewenning. Op dat moment is het goed om te vertellen dat de tandarts de volgende keer ook in zijn of haar mond zal kijken. Kort voor het eerste bezoek kunt u op een luchtige manier vertellen wat er tijdens het tandartsbezoek zal gebeuren. Een goed moment
hiervoor is tijdens het tandenpoetsen.

Wat doet de tandarts bij kleine kinderen?

Op 2-jarige leeftijd is een behandeling meestal nog niet nodig. De tandarts bekijkt het gebit en geeft voorlichting en adviezen. Naast de tandarts kan ook een assistente of mondhygiëniste uw kind van dienst zijn.

Het melkgebit

Grote, volwassen tanden zijn veel te groot voor een kindermond. Daarom krijgen kinderen eerst een melkgebit om te eten en te praten. Ook is het melkgebit heel belangrijk voor de ontwikkeling van het gezicht en de kaken. Verzorg het melkgebit dus goed! Hier kunt u alles lezen over het melkgebit.

Bij de praktijken van Klaassen Mondzorg Totaal zijn kinderen altijd welkom!

U bent van harte welkom om uw kind mee te nemen naar de praktijken waar wij algemene tandheelkunde aanbieden. Klik hier om naar onze praktijken te gaan.

Nieuwe patiënten zijn van harte welkom!

Nieuwe patiënten zijn van harte welkom bij Klaassen Mondzorg Totaal. Inschrijven kan nu eenvoudig online!

Let op: dit formulier is niet bedoeld voor het afzeggen of wijzigen van afspraken. Neem hiervoor telefonisch contact op met de desbetreffende praktijk.

Naam:*
Adres:*
Postcode /Woonplaats:*
Telefoonnummer:*
Geslacht:*
Emailadres:*
Geboortedatum (dd-mm-jjjj vb: 01-10-1983):*
BSN-nr. / Sofinummer:*
Vestiging van uw keuze:*
Naam zorgverzekeraar:
Hoe kent u ons?:
Reden inschrijving:
Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? (maximaal 6 per jaar):*
Nog een familielid toevoegen:
Naam:
Geslacht:
Geboortedatum:
Nog een familielid toevoegen:
Naam:
Geslacht:
Geboortedatum:
Nog een familielid toevoegen:
Naam:
Geslacht:
Geboortedatum:
Nog een familielid toevoegen:
Naam:
Geslacht:
Geboortedatum:
Nog een familielid toevoegen:
Naam:
Geslacht:
Geboortedatum:

*Verplichte velden