Last van uw kunstgebit? Kies dan een klikgebit!

Naast de ‘gewone’ prothese bestaat ook de mogelijkheid om te kiezen voor een implantaat gedragen prothese. Hierbij worden door de implantoloog enkele titanium kunstwortels in de kaak gezet, waarop het gebit (of de losse tand) bevestigd wordt.

De meest bekende vorm van een implantaat gedragen prothese is het zogenaamde klikgebit. Dit gebit lijkt qua uiterlijk volledig op een normaal kunstgebit, maar wordt op 2 tot 4 implantaten in uw boven- of onderkaak vastgeklikt. Loszittende tanden behoren daarmee tot het verleden. Een kunstgebit kan namelijk los gaan zitten wanneer u uw tanden en kiezen verliest. Dit heeft te maken met het slinken van het kaakbot waardoor kauwen en praten moeilijker wordt en tandvlees geïrriteerd kan raken. Mensen worden onzeker en durven zichzelf niet meer goed te uiten. Voor iedereen die niet meer met een loszittend of pijnlijk kunstgebit wil rondlopen, is het klikgebit de oplossing. Hierdoor kan uw gezicht zijn natuurlijke vorm behouden en kunt u weer lekker eten en voluit lachen.

Vergoeding van een klikgebit door de zorgverzekering

De basisverzekering vergoedt een klikgebit. Hier zijn een aantal voorwaarden aan verbonden, o.a. dat u al een gebitsprothese draagt, dat de kaak voldoende geslonken is en dat u volledig tandloos bent.

De aanvraag bij de zorgverzekeraar wordt door ons geregeld. Wanneer de aanvraag goedgekeurd is, betaalt u een deel eigen risico (dit is afhankelijk van uw zorgverzekering) en een verplichte eigen bijdrage. De verplichte eigen bijdrage kan deels vergoed worden vanuit een aanvullende verzekering. Wilt u weten hoe u verzekerd bent, neem dan contact op met uw zorgverzekeraar.

Voordelen van een klikgebit

  1. Zorgeloos lachen, praten en eten
  2. Vrij gehemelte (dit is niet het geval met een gebitsprothese)
  3. Voorkomt slinking van het kaakbot en ingevallen wangen
  4. Gemakkelijk zelf te reinigen
  5. Vergoeding vanuit de basisverzekering*
  6. De aanvraag bij de zorgverzekeraar wordt door ons verzorgd

*m.u.v. de wettelijke bijdrage en uw eigen risico

Gratis prothese check

Draagt u een gebitsprothese? En heeft u moeite met kauwen of praten? Wellicht zit er een scheurtje in uw prothese en kunnen de klachten verholpen worden met een reparatie. Terwijl u wacht, kijken wij uw prothese na. De afspraak is geheel vrijblijvend en is bedoeld om u informatie te verschaffen en te checken of uw kunstgebit nog goed functioneert en past. U kunt bij ons een gratis prothese check aanvragen.

Gratis intakegesprek klikgebit

Als u een volledig kunstgebit draagt en geïnteresseerd bent in een klikgebit op implantaten of een vaste prothese, bent u bij ons van harte welkom voor een gratis intakegesprek. Tijdens dit gesprek bekijken we of een klikgebit voor u van toepassing is en of u voor vergoeding in aanmerking komt. Ons team staat voor u klaar om ervoor te zorgen dat u elke dag met een glimlach kunt beginnen. Wij verwelkomen u graag in 1 van onze praktijken.

Gratis intakegesprek aanvragen

Vul onderstaand aanvraagformulier in voor een gratis intakegesprek klikgebit. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Let op! Dit gesprek is alleen gratis wanneer u volledig tandeloos bent en reeds een gebitsprothese draagt.

Naam:*
Geslacht:*
E-mailadres:
Telefoonnummer:*
Bent u al patiënt bij ons:*
Patiënt van/voorkeur voor:*
Opmerking/vraag:
Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? (maximaal 6 per jaar):*

*Verplichte velden

gratis intake klikgebit

keurmerk kwaliteit en patiëntveligheid