Volledig kunstgebit

Meer dan 3 miljoen mensen in Nederland dragen een gebitsprothese. Met moderne technieken en een uitgebreid scala aan soorten en kleuren van tanden en kiezen is het voor de buitenwereld nauwelijks zichtbaar dat u een kunstgebit draagt. Tot ons assortiment behoren kunsttanden in diverse wittinten. Zelfs een opbouw uit 1 of meerdere kleuren behoort tot de mogelijkheden. Er kan een keuze gemaakt worden uit kunsthars of porseleinen tanden en/of kiezen.

Uw kunstgebit - aangepast op uw wensen

Het kunstgebit zelf kan ook volledig naar wens worden vervaardigd. Roze kunsthars is al lang niet meer de enige optie. Het is tegenwoordig zelfs mogelijk het natuurlijke tandvlees na te bootsen. Dit kan noodzakelijk zijn als u veel tandvlees laat zien bij het lachen. Als het verhemelte bovendien uitgevoerd wordt in transparante kunsthars, is het zeker niet lichter van gewicht, maar oogt het geheel wel fraaier.

Problemen met uw kunstgebit

Ongeveer 800.000 van de gebitsdragers hebben in meer of mindere mate problemen met hun prothese. Veel voorkomende klachten zijn:

  • Pijn in de mond tijdens het kauwen
  • Kantelen en schuiven van de prothese over het tandvlees
  • Ingevallen mond en hangende mondhoeken
  • Loszittend kunstgebit
  • Er loopt speeksel uit de mond

Problemen met een gebitsprothese kan diverse oorzaken hebben

Zowel het boven- als het ondergebit kan los gaan zitten door het slinken van de beide kaakhelften. Dit is een natuurlijk proces, dat veroorzaakt wordt doordat na het trekken van de eigen tanden, ook de tandwortel verdwijnt. De prothese kan ook los gaan zitten als tanden en kiezen afgesleten zijn en elkaar foutief raken.

Vaak kunnen wij de problemen oplossen door het gebit aan te passen of te repareren. Een prothese die enkele jaren oud is, kan voorzien worden van een “voering” aan de binnenzijde en zo weer passend gemaakt worden. Oude of versleten prothesen dienen te worden vervangen. Het kan gebeuren dat er een tand breekt of de prothese scheurt of breekt. Indien mogelijk repareren wij dit binnen een uur, ook in het weekend. Daarnaast proberen wij de oorzaak te achterhalen, zodat we een oplossing kunnen bedenken om dit ongemak in de toekomst te voorkomen.

Indien u problemen heeft met uw gebitsprothese, neem dan altijd contact met ons op.
Kijkt u ook eens bij ons overzicht met veelgestelde vragen over het kunstgebit. 

Vervangen kunstgebit

Het kan zijn dat uw kunstgebit na een aantal jaar toe is aan vervanging. De kleuren van de tanden en van het tandvlees kunnen veranderen. Ook de pasvorm kan na verloop van tijd minder worden. Lees meer over de vervanging van uw kunstgebit

Gratis prothese check

Draagt u een gebitsprothese? En heeft u moeite met kauwen of praten? Wellicht zit er een scheurtje in uw prothese en kunnen de klachten verholpen worden met een reparatie. Terwijl u wacht, kijken wij uw prothese na. De afspraak is geheel vrijblijvend en is bedoeld om u informatie te verschaffen en te checken of uw kunstgebit nog goed functioneert en past. U kunt bij ons een gratis prothese check aanvragen.

Gratis intakegesprek klikgebit

Als u een volledig kunstgebit draagt en geïnteresseerd bent in een klikgebit op implantaten of een vaste prothese, bent u bij ons van harte welkom voor een gratis intakegesprek. Tijdens dit gesprek bekijken we of een klikgebit voor u van toepassing is en of u voor vergoeding in aanmerking komt. Ons team staat voor u klaar om ervoor te zorgen dat u elke dag met een glimlach kunt beginnen. Wij verwelkomen u graag in 1 van onze praktijken.

Gratis intakegesprek aanvragen

Vul onderstaand aanvraagformulier in voor een gratis intakegesprek kunstgebit. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Let op! Dit gesprek is alleen gratis wanneer u volledig tandeloos bent en reeds een gebitsprothese draagt.

Naam:*
Geslacht:*
E-mailadres:
Telefoonnummer:*
Bent u al patiënt bij ons:*
Patiënt van/voorkeur voor:*
Opmerking/vraag:
Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? (maximaal 6 per jaar):*

*Verplichte velden

gratis intake klikgebit

keurmerk kwaliteit en patiëntveligheid