Overkappingsprothese

Door allerlei oorzaken kunt u uw tanden en kiezen verliezen. De tandarts of kaakchirurg kan er toe besluiten om niet alles te trekken, maar om enkele wortels van uw eigen tanden of kiezen te behouden. Deze blijven dan onder de prothese aanwezig. Een dergelijk kunstgebit wordt een overkappingsprothese genoemd. 

De meeste problemen met een kunstgebit ontstaan na verloop van tijd door het slinken van de kaken. Dit kan voor een groot deel voorkomen worden wanneer enige wortels van tanden en kiezen in de kaken behouden blijven. Deze wortels werken als een soort pijlers onder het kunstgebit. De druk, ten gevolge van het kauwen, wordt bij een ‘gewoon’ kunstgebit alleen door de tandenloze kaken opgevangen. Bij een overkappingsprothese wordt die druk voor een belangrijk deel opgevangen door de achtergebleven wortels onder het kunstgebit. Hierdoor wordt het slinken vertraagd en het kunstgebit heeft meer houvast en steun. 

Wilt u een informatiesheet ontvangen over gebitsprotheses, klik dan hier. U kunt deze informatiesheets ook aanvragen bij de balie van uw praktijk. 

Gratis prothese check

Draagt u een gebitsprothese? En heeft u moeite met kauwen of praten? Wellicht zit er een scheurtje in uw prothese en kunnen de klachten verholpen worden met een reparatie. Terwijl u wacht, kijken wij uw prothese na. De afspraak is geheel vrijblijvend en is bedoeld om u informatie te verschaffen en te checken of uw kunstgebit nog goed functioneert en past. U kunt bij ons een gratis prothese check aanvragen.

Gratis intakegesprek klikgebit

Als u een volledig kunstgebit draagt en geïnteresseerd bent in een klikgebit op implantaten of een vaste prothese, bent u bij ons van harte welkom voor een gratis intakegesprek. Tijdens dit gesprek bekijken we of een klikgebit voor u van toepassing is en of u voor vergoeding in aanmerking komt. Ons team staat voor u klaar om ervoor te zorgen dat u elke dag met een glimlach kunt beginnen. Wij verwelkomen u graag in 1 van onze praktijken.

Gratis intakegesprek aanvragen

Vul onderstaand aanvraagformulier in voor een gratis intakegesprek klikgebit. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Let op! Dit gesprek is alleen gratis wanneer u volledig tandeloos bent en reeds een gebitsprothese draagt.

Naam:*
Geslacht:*
E-mailadres:
Telefoonnummer:*
Bent u al patiënt bij ons:*
Patiënt van/voorkeur voor:*
Opmerking/vraag:
Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? (maximaal 6 per jaar):*

*Verplichte velden

gratis intake klikgebit

keurmerk kwaliteit en patiëntveligheid