Vaste prothese

Iedereen behoudt het liefst zijn eigen tanden en kiezen. Helaas is dit niet altijd mogelijk. Wilt u toch het gevoel van uw eigen gebit zo goed mogelijk behouden? Of ziet u op tegen alle nadelen van een loszittend gebit? De keuze is dan niet moeilijk: kies voor een vaste prothese op basis van tandimplantaten! Op deze manier houdt u het beste gevoel van eigen tanden.

Wanneer kom ik aanmerking voor een vaste prothese?

U komt in aanmerking voor een vaste prothese als:

  • U graag een vaste constructie wilt.
  • U geen eigen tanden en kiezen meer heeft.
  • U een goede mondhygiëne heeft (dit laatste is van belang omdat de prothese niet uitneembaar is door uzelf).

De werking van een vaste prothese

Deze prothese wordt op 4 tot 6 implantaten (kunstwortel) in uw boven- en/of uw onderkaak bevestigd en zit muurvast. Bij deze methode maken we gebruik van de All-on-4 / All-on-6 methode.

All-on-4 / All-on-6 methode

Op slechts 4 of 6 implantaten wordt een compleet werkstuk vastgezet. Er wordt voldoende steun gecreëerd doordat de 2 achterste implantaten schuin in uw kaak worden geplaatst. Voor het plaatsen van de implantaten wordt er gebruikt gemaakt van een digitale mal. Hierdoor hoeft uw tandvlees niet gehecht te worden en kunnen de implantaten zeer nauwkeurig geplaatst worden waardoor de kans op napijn gering is.
Na 6 tot 12 weken zijn de implantaten goed in uw kaakbot gegroeid. Uw vaste prothese kan definitief op de implantaten geplaatst worden. Tijdens deze periode kunt u nog gewoon uw eigen kunstgebit dragen. U hoeft dus nooit zonder tanden de deur uit te gaan!

Voordelen van een vaste prothese

  • Uw nieuwe tanden kunt u poetsen zoals u gewend was. Het is wel van belang dat u zich houdt aan een goede mondhygiëne.
  • U hoeft uw kunstgebit niet meer dagelijks uit te nemen.
  • Het slinken van het kaakbot wordt voorkomen.
  • Uw nieuwe tanden zijn niet van echt te onderscheiden.
  • U heeft weer het gevoel dat u uw eigen tanden heeft dankzij de vaste constructie.
  • Door het ontbreken van de gehemelteplaat in de bovenkaak (dit is niet het geval bij een gewone prothese) zijn smaak en gevoel weer terug.

Wilt u een informatiesheet ontvangen over protheses, klik dan hier. U kunt deze informatiesheets ook aanvragen bij de balie van uw praktijk.

Gratis prothese check

Draagt u een gebitsprothese? En heeft u moeite met kauwen of praten? Wellicht zit er een scheurtje in uw prothese en kunnen de klachten verholpen worden met een reparatie. Terwijl u wacht, kijken wij uw prothese na. De afspraak is geheel vrijblijvend en is bedoeld om u informatie te verschaffen en te checken of uw kunstgebit nog goed functioneert en past. U kunt bij ons een gratis prothese check aanvragen.

Gratis intakegesprek klikgebit

Als u een volledig kunstgebit draagt en geïnteresseerd bent in een klikgebit op implantaten of een vaste prothese, bent u bij ons van harte welkom voor een gratis intakegesprek. Tijdens dit gesprek bekijken we of een klikgebit voor u van toepassing is en of u voor vergoeding in aanmerking komt. Ons team staat voor u klaar om ervoor te zorgen dat u elke dag met een glimlach kunt beginnen. Wij verwelkomen u graag in 1 van onze praktijken.

Gratis intakegesprek aanvragen

Vul onderstaand aanvraagformulier in voor een gratis intakegesprek klikgebit. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Let op! Dit gesprek is alleen gratis wanneer u volledig tandeloos bent en reeds een gebitsprothese draagt.

Naam:*
Geslacht:*
E-mailadres:
Telefoonnummer:*
Bent u al patiënt bij ons:*
Patiënt van/voorkeur voor:*
Opmerking/vraag:
Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? (maximaal 6 per jaar):*

*Verplichte velden

gratis intake klikgebit

keurmerk kwaliteit en patiëntveligheid