Wat is implantologie?

Er zijn verschillende mogelijke oorzaken waardoor u een tand of kies zou kunnen missen. Implantologie is de discipline binnen de tandheelkunde die ervoor zorgt dat de lege ruimte wordt opgevuld. Dit gebeurt door middel van tandimplantaten. De afgelopen decennia is implantologie in de tandheelkunde snel ontwikkeld en hard gegroeid. Wilt u ook weer ongehinderd kunnen praten, lachen en eten, dan zijn tandimplantaten iets voor u.

Een tandimplantaat (een kunstwortel ter vervanging van de eigen tand of kies) wordt in de kaak geplaatst en is gemaakt van titanium, een materiaal dat door het lichaam wordt geaccepteerd. Na een aantal weken groeit het veilige en lichaamsvriendelijke implantaat vast in het bot waarna bijvoorbeeld een klikgebit of kroon op het implantaat geplaatst wordt.

In de jaren 60 heeft professor Per-Ingvar Brånemark uit Zweden ontdekt dat titanium schroeven bijzonder moeilijk uit bot te verwijderen zijn. Aan de hand hiervan ging hij de titanium gebruiken als verankering voor losse tanden en kiezen maar ook voor gebitsprotheses. Deze techniek is in de loop der jaren verder ontwikkeld.

Wanneer worden tandimplantaten toegepast?

Bij de volgende situaties worden tandimplantaten toegepast:

  • Bij vervanging van een enkele tand zal er een kroon op implantaat gemaakt worden.
  • Bij vervanging van meerdere tanden zal er in de meeste gevallen een brug gemaakt worden maar er kan ook een frameprothese geplaatst worden op implantaten.
  • Bij vervanging van alle tanden in een kaak kan de opbouw bestaan uit een vaste brug of een uitneembare prothese (ook klikgebit genoemd) die verankerd wordt op de implantaten door middel van een steg-constructie.

De behandelaar van implantologie heet een implantoloog. Alle implantologen van Klaassen Mondzorg Totaal zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie (NVOI).

Voor mensen die één, meerdere of al hun tanden missen, bieden tandimplantaten uitkomst. U lacht, praat en eet weer net zo zorgeloos met uw eigen tanden als vroeger.

Wilt u een informatiesheet ontvangen over implantologie, klik dan hier. U kunt deze informatiesheets ook aanvragen bij de balie van uw praktijk.

Nieuwe patiënten zijn van harte welkom!

Nieuwe patiënten zijn van harte welkom bij Klaassen Mondzorg Totaal. Inschrijven kan nu eenvoudig online!

Let op: dit formulier is niet bedoeld voor het afzeggen of wijzigen van afspraken. Neem hiervoor telefonisch contact op met de desbetreffende praktijk.

Naam:*
Adres:*
Postcode /Woonplaats:*
Telefoonnummer:*
Geslacht:*
Emailadres:*
Geboortedatum (dd-mm-jjjj vb: 01-10-1983):*
BSN-nr. / Sofinummer:*
Vestiging van uw keuze:*
Naam zorgverzekeraar:
Hoe kent u ons?:
Reden inschrijving:
Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? (maximaal 6 per jaar):*
Nog een familielid toevoegen:
Naam:
Geslacht:
Geboortedatum:
Nog een familielid toevoegen:
Naam:
Geslacht:
Geboortedatum:
Nog een familielid toevoegen:
Naam:
Geslacht:
Geboortedatum:
Nog een familielid toevoegen:
Naam:
Geslacht:
Geboortedatum:
Nog een familielid toevoegen:
Naam:
Geslacht:
Geboortedatum:

*Verplichte velden