Eerste afspraak voor tandimplantaten

Tijdens deze afspraak wordt er gekeken of u voldoende kaakbot heeft en hoe uw mondhygiëne is. Mocht u te weinig kaakbot hebben, kunnen onze tandarts implantologen de hoeveelheid kaakbot eventueel aanvullen met een vervolgbehandeling. Daarnaast meten we ook de breedte van uw kaak en bepalen we hoe uw tanden en kiezen op elkaar aansluiten, ook wel beetbepaling genoemd. Een digitale opname van uw gebit geeft ons nog beter inzicht in de staat van uw kaak. Naast deze handelingen krijgt u ook de kans om al uw vragen te stellen.

Vergoeding van een klikgebit door de zorgverzekering

Wanneer u kiest voor tandimplantaten in de vorm van een klikgebit, heeft u recht op een vergoeding vanuit de basisverzekering. Hier zijn een aantal voorwaarden aan verbonden, o.a. dat u al een gebitsprothese draagt, dat de kaak voldoende geslonken is en dat u volledig tandloos bent.

De aanvraag bij de zorgverzekeraar wordt door ons geregeld. Wanneer de aanvraag goedgekeurd is, betaalt u een deel eigen risico (dit is afhankelijk van uw zorgverzekering) en een verplichte eigen bijdrage. De verplichte eigen bijdrage kan deels vergoed worden vanuit een aanvullende verzekering. Wilt u weten hoe u verzekerd bent, neem dan contact op met uw zorgverzekeraar.

Het plaatsen van tandimplantaten

Onze ervaren tandarts implantologen plaatsen de tandimplantaten bij u. De behandeling vindt plaats onder plaatselijke verdoving. De relatief eenvoudige ingreep kan ook op latere leeftijd plaatsvinden. De behandeling duurt meestal 30 minuten tot 1 uur. Na een kleine aanpassing van uw huidige gebit gaat u weer naar huis.

Nadat uw tandimplantaten zijn vastgegroeid

Het duurt ongeveer 6 tot 12 weken voordat de implantaten goed vast zitten in het kaakbot. Hierna kan er een klikgebit, een kroon of een brug op implantaten worden geplaatst. In een tandtechnisch laboratorium worden uw nieuwe tanden gemaakt op basis van de afdruk van uw kaken.

Onderhoud van uw tandimplantaten

Een werkstuk op implantaten dient goed verzorgd te worden.

Wilt u een informatiesheet ontvangen over implantologie, klik dan hier. U kunt deze informatiesheets ook aanvragen bij de balie van uw praktijk.

Nieuwe patiënten zijn van harte welkom!

Nieuwe patiënten zijn van harte welkom bij Klaassen Mondzorg Totaal. Inschrijven kan nu eenvoudig online!

Let op: dit formulier is niet bedoeld voor het afzeggen of wijzigen van afspraken. Neem hiervoor telefonisch contact op met de desbetreffende praktijk.

Naam:*
Adres:*
Postcode /Woonplaats:*
Telefoonnummer:*
Geslacht:*
Emailadres:*
Geboortedatum (dd-mm-jjjj vb: 01-10-1983):*
BSN-nr. / Sofinummer:*
Vestiging van uw keuze:*
Naam zorgverzekeraar:
Hoe kent u ons?:
Reden inschrijving:
Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? (maximaal 6 per jaar):*
Nog een familielid toevoegen:
Naam:
Geslacht:
Geboortedatum:
Nog een familielid toevoegen:
Naam:
Geslacht:
Geboortedatum:
Nog een familielid toevoegen:
Naam:
Geslacht:
Geboortedatum:
Nog een familielid toevoegen:
Naam:
Geslacht:
Geboortedatum:
Nog een familielid toevoegen:
Naam:
Geslacht:
Geboortedatum:

*Verplichte velden