Neem uw kind(eren) al vroeg mee naar de tandarts!

"Een goed begin is het halve werk!"
 

Vanaf twee jarige leeftijd adviseren we u, uw kind mee te nemen naar uw controle bij de tandarts. Voor uw kind is een behandeling op die leeftijd nog niet nodig. Echter kan de tandarts u toch al advies verstrekken over het gebit van uw kind en u hier verdere voorlichting over geven.  
 

 

Bent u zwanger? Lees hier alles over zwangerschap en het gebit

 

Gaat uw kind al op jonge leeftijd met u mee naar de tandarts? 

Dan zult u merken dat:

  • Uw zoon of dochter gewend is aan de tandarts zelf en de omgeving, zoals: de stoel, de witte jassen en de wachtkamer. Hierdoor is uw kind minder angstig en zal een afspraak bij een speciale angsttandarts minder snel nodig zijn.
  • Eventuele problemen op tijd gesignaleerd en behandeld kunnen worden, zodat dure en uitgebreide behandelingen meestal niet nodig zijn;
  • U al bij het doorkomen van het eerste tandje op de hoogte bent van de poetsinstructies van het melkgebit, die u gekregen heeft van uw tandarts. 

'Het melkgebit is er vaak slecht aan toe'

De laatste tijd heeft u het waarschijnlijk wel voorbij zien komen in de media; de staat van het melkgebit is er vaak slecht aan toe. Er zijn mensen die denken dat de verzorging van het melkgebit geen prioriteit heeft, omdat deze uiteindelijk toch vervangen wordt door een blijvend, volwassen gebit. Dat kinderen hun tanden niet goed poetsen komt ook door het feit dat ze tandenpoetsen niet leuk vinden en ouders vervolgens geen zin hebben om hier iedere dag strijd over te hebben. Een tip voor u, is het tandenpoetsen leuk te maken voor u en uw kind, bijvoorbeeld door het gebruik van een tandenpoets applicatie.

Verder spelen de huidige voedingsgewoonten een rol bij de staat van de kindergebitten. Kinderen krijgen steeds vaker de hele dag door frisdrank en snoepgoed.
Het klinkt allemaal zo vanzelfsprekend en we willen allemaal het beste voor ons kind. Toch liegen de cijfers van kinderen met een slecht gebit er niet om en zijn de gevolgen voor de toekomst enorm.


Waarom moeten we het melkgebit goed verzorgen?  

Een gaatje in tanden en kiezen is zo ontstaan. Niet alleen bij u, maar ook bij uw kind(eren). U wilt natuurlijk voorkomen dat uw kind (constant) pijn heeft aan tanden, kiezen of tandvlees bij het praten, eten en drinken. Door verwaarlozing van het gebit, kan het zelfs zover komen dat tanden of kiezen getrokken moeten worden. Tevens heeft het niet alleen invloed op het huidige melkgebit, maar ook op de blijvende tanden en kiezen, namelijk:

  • Wanneer er vroegtijdig melktanden of -kiezen verloren zijn gegaan, kunnen er ruimteproblemen of scheefstand van blijvende, volwassen tanden en kiezen ontstaan;
  • Ontstekingen aan het melkgebit kunnen overgaan op het blijvend, volwassen gebit;
  • Gaatjes in melktanden of -kiezen kunnen de al aanwezige blijvende, volwassen tanden en kiezen aantasten.


Bij welke praktijken kunt u terecht?

Bij onderstaande vestigingen bent u van harte welkom met het hele gezin. Veel van onze praktijken hebben een eigen kindertandarts die veel ervaring heeft met het behandelen van kinderen en angstige patiënten.

Nieuwe patiënten zijn van harte welkom!

Nieuwe patiënten zijn van harte welkom bij Klaassen Mondzorg Totaal. Inschrijven kan nu eenvoudig online!

Let op: dit formulier is niet bedoeld voor het afzeggen of wijzigen van afspraken. Neem hiervoor telefonisch contact op met de desbetreffende praktijk.

Naam:*
Adres:*
Postcode /Woonplaats:*
Telefoonnummer:*
Geslacht:*
Emailadres:*
Geboortedatum (dd-mm-jjjj vb: 01-10-1983):*
BSN-nr. / Sofinummer:*
Vestiging van uw keuze:*
Naam zorgverzekeraar:
Hoe kent u ons?:
Reden inschrijving:
Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? (maximaal 6 per jaar):*
Nog een familielid toevoegen:
Naam:
Geslacht:
Geboortedatum:
Nog een familielid toevoegen:
Naam:
Geslacht:
Geboortedatum:
Nog een familielid toevoegen:
Naam:
Geslacht:
Geboortedatum:
Nog een familielid toevoegen:
Naam:
Geslacht:
Geboortedatum:
Nog een familielid toevoegen:
Naam:
Geslacht:
Geboortedatum:

*Verplichte velden