Bescherm uw gebit tijdens het sporten

Hockeyt u? Of doet u aan een andere contactsport? Dan bent u er vast wel eens op geattendeerd hoe belangrijk het is om goede gebitsbescherming te dragen.

Vanaf het hockeyseizoen 2015/2016 gaat de hockeybond het dragen van een bitje niet voor niets verplichtstellen. Ook de KNMT (Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde) deelt de mening dat het onverantwoord is om zonder (door de tandarts aangemeten) gebitsbeschermer te sporten.


Wacht niet totdat het verplicht wordt

U wilt zelf toch ook uw gebit beschermen? En niet bij de kleine 2.000 ongelukken, met schade aan het gebit horen die er jaarlijks plaats vinden? En dan hebben we het hier alleen nog maar over de hockeysport.
Uiteraard is goede gebitsbescherming ook van belang bij de rugbysport of het boksen.

Een bitje op maat, gemaakt door de tandarts

Topkwaliteit, dat is wat u van een bitje gemaakt door de tandarts kunt verwachten. Dit bitje is het veiligst en zit comfortabel waardoor u duidelijk met uw teamgenoten kunt communiceren. De prijs is hierdoor wat hoger dan bitjes die in de sportzaak te koop zijn. Denkt u aan een prijs van rond de 95 euro.* U kunt zelf kiezen hoeveel lagen u wilt, en in welke kleur u het bitje wilt laten maken.

Onze tandartsen kunnen u informeren over de mogelijkheden om uw gebit te beschermen tijdens contactsporten. Er zijn ook bitjes voor beugeldragers!

*Informeer bij uw zorgverzekeraar voor eventuele vergoeding van het bitje.


Heeft u interesse in een bitje? Neem contact met ons op!

Geslacht:*
Naam:*
Geboortedatum (dd-mm-jjjj bijv: 01-10-1983):
Telefoonnummer:*
E-mailadres:
Uw opmerking/vraag is gericht aan:*
Opmerking/vraag:
Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? (maximaal 6 per jaar):*

*Verplichte velden