Snurkproblemen / slaapapneu

Dagelijks hebben miljoenen Nederlanders ermee te maken, snurkgeluiden. Het lijkt onschuldig maar snurkproblemen kunnen een behoorlijke impact hebben op iemands gesteldheid maar ook in privéomstandigheden.

Slaapapneu, meer dan alleen snurken

Het vibreren van zacht weefsel in de bovenste luchtwegen veroorzaakt snurken. Het kan zelfs een volume behalen van 70 decibel of meer. Dit is het gemiddelde van een stofzuiger. Het is natuurlijk niet vreemd dat dat het slaapgenot van een persoon en zijn/haar partner kan verstoren.

Wanneer een snurker zijn/haar adem langer dan 10 seconden inhoudt en meer dan 5 keer per uur wordt er ook gesproken over obstructief slaapapneu. Doordat de ademhaling wegblijft, daalt het zuurstofgehalte in het bloed. De gevolgen kunnen zijn onregelmatige hartslag, hoge bloeddruk en in de meest zeldzame gevallen een nachtelijk dood.

Behandeling van snurkproblemen en slaapapneu

Wereldwijd houden wetenschappers zich bezig met de problematiek van snurk- en slaapapneu en zijn op zoek naar een effectieve behandeling.

Gewichtsafname vermindert snurken

Wanneer men gewicht verliest, kan dit een grote bijdrage leveren aan het oplossen van de problematiek. Het zorgt ervoor dat de vibraties afnemen.

Speciale beugel helpt bij vermindering snurken

MRA (Mandibulair Repositie Apparaat) is een behandeling die vaak gebruikt wordt. Het is een speciale anti snurkbeugel die gedragen wordt tijdens de nacht. De MRA brengt de onderkaak een stukje naar voren tijdens het slapen waardoor de luchtwegen meer open blijven. Tijdens een intake wordt beoordeeld of uw tandheelkundige situatie geschikt is voor een MRA. Afhankelijk van uw zorgverzekeraar wordt er een aanvraag gedaan bij uw verzekeraar om een MRA te mogen vervaardigen, waarbij de kosten worden betaald vanuit de basisverzekering. Na het ontvangen van een goedkeuring maken wij twee afspraken: een om afdrukken te maken van uw gebit en een tweede om de MRA te plaatsen. Tevens dient er een beetregistratie te worden uitgevoerd om de voorwaartse (nachtelijke) verplaatsing van de onderkaak vast te stellen. Wilt u meer informatie? Vraag het uw Tandarts.

Wilt u een informatiesheet ontvangen over de MRA, klik dan hier. U kunt deze informatiesheets ook aanvragen bij de balie van uw praktijk.

Nieuwe patiënten zijn van harte welkom!

Nieuwe patiënten zijn van harte welkom bij Klaassen Mondzorg Totaal. Inschrijven kan nu eenvoudig online!

Let op: dit formulier is niet bedoeld voor het afzeggen of wijzigen van afspraken. Neem hiervoor telefonisch contact op met de desbetreffende praktijk.

Naam:*
Adres:*
Postcode /Woonplaats:*
Telefoonnummer:*
Geslacht:*
Emailadres:*
Geboortedatum (dd-mm-jjjj vb: 01-10-1983):*
BSN-nr. / Sofinummer:*
Vestiging van uw keuze:*
Naam zorgverzekeraar:
Hoe kent u ons?:
Reden inschrijving:
Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? (maximaal 6 per jaar):*
Nog een familielid toevoegen:
Naam:
Geslacht:
Geboortedatum:
Nog een familielid toevoegen:
Naam:
Geslacht:
Geboortedatum:
Nog een familielid toevoegen:
Naam:
Geslacht:
Geboortedatum:
Nog een familielid toevoegen:
Naam:
Geslacht:
Geboortedatum:
Nog een familielid toevoegen:
Naam:
Geslacht:
Geboortedatum:

*Verplichte velden