Veelgestelde vragen: Reparatie


Is mijn kunstgebit te repareren?

Na verloop van tijd kan het gebeuren dat de tanden van het kunstgebit afbreken, loskomen of een beetje beschadigen. Tevens komt het voor dat een kunstgebit scheurt of in twee stukken breekt. Daarnaast kan de prothese los gaan zitten door het slinken van de kaken.
U kunt bij ons terecht om dit te laten herstellen. In onze praktijk in Bergen op Zoom bieden wij u zelfs weekendreparatieservice (za en zo van 11.00 -12.00, Stationsplein 11, Bergen op Zoom). Wanneer reparatie van uw kunstgebit regelmatig voorkomt is het tevens verstandig het gebit te laten controleren. Vaak is er een oorzaak voor terugkerende problemen en kan uw tandprotheticus u de oplossing bieden.

Tip: Wanneer u het kunstgebit boven de wastafel schoonmaakt, laat daar dan een laagje water inlopen of leg er een handdoek in. U voorkomt daarmee schade als het kunstgebit valt.

Hoe komt het dat mijn gebit steeds losser gaat zitten?

In de loop der tijd zal uw mond veranderen. Uw kaken slinken als er geen tanden en kiezen meer in zitten en er voortdurend door een kunstgebit op gedrukt wordt. Uw kunstgebit blijft steeds even groot, waardoor er ruimte ontstaat tussen het kunstgebit en de kaak. Als het kunstgebit niet goed meer past, kan het op sommige plaatsen zwaarder gaan drukken. Krijgt u hierdoor pijn, neem dan contact met ons op voor een controle van het kunstgebit. Als het kunstgebit nog niet versleten is, kan de tandprotheticus een ‘voering’ aanbrengen in de prothese, waardoor het geen problemen meer veroorzaakt. Na aanpassing kunnen er enkele pijnplaatsen optreden als gevolg van het strakker zitten van het kunstgebit. Ook hiervoor kunt u contact met ons opnemen.

Terug naar overzicht veelgestelde vragen