Tandimplantaten Tholen

Mist u een tand of een kies? Implantologie is de discipline binnen de tandheelkunde die ervoor zorgt dat deze lege ruimte wordt opgevuld. Dit gebeurt door middel van tandimplantaten. In onze praktijk in Tholen kunt u hiervoor terecht!

Een tandimplantaat (ofwel een kunstwortel ter vervanging van de eigen tand of kies) wordt in de kaak geplaatst en is gemaakt van titanium, een materiaal dat door het lichaam wordt geaccepteerd. Na een aantal weken groeit het implantaat vast in het bot waarna bijvoorbeeld een klikgebit of kroon op het implantaat geplaatst kan worden.

Mogelijkheden tandimplantaten

Bij de volgende situaties worden tandimplantaten toegepast:

  • Bij vervanging van een enkele tand zal er een kroon op implantaat gemaakt worden.
  • Bij vervanging van meerdere tanden zal er in de meeste gevallen een brug gemaakt worden maar er kan ook een frameprothese geplaatst worden op implantaten.
  • Bij vervanging van alle tanden in een kaak kan de opbouw bestaan uit een vaste brug of een uitneembare prothese (ook klikgebit genoemd) die verankerd wordt op de implantaten door middel van een steg-constructie.

Kosten tandimplantaten

De kosten van implantaten zijn afhankelijk zoals van het aantal benodigde implantaten, de hoeveelheid bot dat aanwezig is en uiteraard van welke mogelijkheid voor u van toepassing is (kroon, brug of klikgebit).

Wanneer u kiest voor tandimplantaten in de vorm van een klikgebit, heeft u recht op een vergoeding vanuit de basisverzekering.

Gratis implantologie infosheet

Wilt u meer weten over tandimplantaten? Vraag dan hieronder onze gratis infosheet aan. U ontvangt de infosheet direct in uw mail!

Eendrachtsweg 9
4691 EK Tholen

Openingstijden:
Maandag t/m donderdag 7:30-12:00 en 12:30-16:15 uur
Vrijdag 7:30-12:00 uur