Verzorgt u uw gebit goed?

Goede mondverzorging is essentieel voor een gezond en stralend gebit. In onze praktijken kunt u terecht voor alles wat met uw gebit te maken heeft. Naast de behandeling van patiënten vinden wij voorlichting ook essentieel. Wij informeren u dan ook graag over zaken die voor het behoud van uw eigen tanden en kiezen van belang zijn, maar ook over onderhoud van protheses en implantaten. 
 

5 tips voor een goede mondhygiëne

 1. Poets twee keer per dag, minimaal twee minuten
  Vaak wordt er te snel, te weinig of niet goed gepoetst. De gouden regel is twee keer per dag, twee minuten lang tandenpoetsen. In die twee minuten heeft u voldoende tijd om alle tanden en kiezen goed schoon te maken. Tevens doet de fluoride in tandpasta pas na twee minuten zijn werk. 
   
 2. Vergeet de tong niet te poetsen
  Wanneer u uw tanden gepoetst heeft, is het verstandig om ook de tong zachtjes met de tandenborstel te reinigen. Op uw tong blijven net zoals op uw tanden, bacteriën zitten. De bacteriën die achterblijven op uw tong wanneer u deze niet reinigt, veroorzaken een slechte adem. U kunt in plaats van een tandenborstel, ook een tongreiniger gebruiken. 
   
 3. Poets elektrisch
  Uit onderzoek is gebleken dat een elektrische tandenborstel effectiever is dan een handtandenborstel. Op een goede manier poetsen met een elektrische tandenborstel zorgt ervoor dat er meer tandplak verdwijnt en dat tandvleesontsteking minder kans krijgt. Naast het type tandenborstel is de manier van poetsen erg belangrijk voor een goede mondhygiëne. Klik hier voor een poets-instructie.
   
 4. Gebruik tandpasta met fluoride
  Fluoride in tandpasta maakt uw tanden en kiezen minder kwetsbaar voor zuuraanvallen van bacteriën. Als u klaar bent met uw tanden poetsen, adviseren we u uw tanden niet teveel te spoelen met water. Zo verwijdert u de fluoride niet volledig, waardoor deze zijn werk kan blijven doen. Eén keer even kort spoelen of een slokje water na het tandenpoetsen is al voldoende. Lees hier meer over fluoride.
   
 5. Maak gebruik van flossdraad, stokers en ragers
  Ondanks het goed poetsen van uw tanden, kunnen er tussen uw tanden en kiezen nog bacteriën blijven zitten. Dit komt omdat u met een tandenborstel moeilijk bij de kleine ruimtes tussen uw tanden en kiezen kunt komen. Hierdoor ontstaan vaak gaatjes en tandvleesproblemen tussen de tanden en de kiezen in. Gebruik eenmaal per dag flosdraad als de tussenruimte tussen uw tanden en kiezen zeer smal is. Bij grotere tussenruimten gebruikt u een tandenstoker. Is de stoker te groot, dan is het beter om ragers te gebruiken. Er zijn diverse mondverzorgingsmaterialen in onze praktijken verkrijgbaar. Lees hier meer informatie over de verschillende hulpmiddelen. 
                      
                 Flossdraad                               Rager                                  Tandenstoker

 

Ga regelmatig naar de mondhygiënist

Er zijn vele soorten gebitsproblemen. Op uw gebit kan tandsteen of aanslag ontstaan. Ook kunt u last krijgen van gevoelige tandhalzen, teruggetrokken of bloedend tandvlees. Het is daarom verstandig om al op jonge leeftijd en regelmatig een mondhygiënist(e) te bezoeken. Ook als u gaatjes (cariës) of een slechte adem heeft, kan de mondhygiënist(e) u een helpende hand bieden. Deze gebitsproblemen betekenen lang niet altijd dat u geen goed gebit heeft, maar het is wel belangrijk dat de mondhygiënist ze behandelt om erger te voorkomen. Slechte mondhygiëne brengt risico's met zich mee. Voorkomen is altijd beter dan genezen. Uw mondhygiënist(e) helpt u graag verder.

Nieuwe patiënten zijn van harte welkom!

Nieuwe patiënten zijn van harte welkom bij Klaassen Mondzorg Totaal. Inschrijven kan nu eenvoudig online!

Let op: dit formulier is niet bedoeld voor het afzeggen of wijzigen van afspraken. Neem hiervoor telefonisch contact op met de desbetreffende praktijk.

Naam:*
Adres:*
Postcode /Woonplaats:*
Telefoonnummer:*
Geslacht:*
Emailadres:*
Geboortedatum (dd-mm-jjjj vb: 01-10-1983):*
BSN-nr. / Sofinummer:*
Vestiging van uw keuze:*
Naam zorgverzekeraar:
Hoe kent u ons?:
Reden inschrijving:
Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? (maximaal 6 per jaar):*
Nog een familielid toevoegen:
Naam:
Geslacht:
Geboortedatum:
Nog een familielid toevoegen:
Naam:
Geslacht:
Geboortedatum:
Nog een familielid toevoegen:
Naam:
Geslacht:
Geboortedatum:
Nog een familielid toevoegen:
Naam:
Geslacht:
Geboortedatum:
Nog een familielid toevoegen:
Naam:
Geslacht:
Geboortedatum:

*Verplichte velden